fredag 8 november 2013

Underverk av Brian Selznick

1. Underverk är en tjock bok med ca.620 sidor. Men trots att den är tjock så är den inte alls tung att läsa. Anledningen till det är att mer än hälften av alla uppslag i boken består av bilder. Bilderna som är tecknade i blyerts är otroligt fina. Brian Selznick som både är illustratören och författaren, har inte barat lyckats med bilderna, även texten i denna bok är jättebra. För inte så länge sedan hittade jag en till bok i samma stil av samma författare (Läs uppgift 5) som jag nu håller på att läsa. Underverk är en fantastiskt bra bok du måste läsa den!

5.Ben saknar sin döda mamma och han har aldrig träffat sin pappa. Rose samlar allt om en känd skådespelerska i en bok. Historien handlar om dessa två barn, en flicka och en pojke. Medan pojken berättas med text, berättas flickans historia i bilder. Det är två helt olika historier som i slutet binds ihop till något jättebra.
 Brian Selznicks tidigare bok "En fantastisk upptäckt av Hugo Cabret" har blivit film vid namn "Hugo Cabret", och fick 11 nomineringar på oscarsgalan 2012.  


Bild från boken